De nieuwe N-baan deel 3

Stand van zaken.

De modules 01, 02, 03, 12, 13 en 14 zijn van rails voorzien en momenteel ben ik bezig met het aanbrengen van de bedrading, De keerlussen annex opstelsporen hebben een iets andere vorm gekregen. Daardoor ontstaat er iets meer loop ruimte in de modelbaan.

Klik op het plaatje voor een grotere tekening.

Om deze modelbaan op een andere modelbaan te kunnen aansluiten heb ik de module 19 gebouwd,

Module 20 is bijna gereed. Alleen de bedrading op de doorgaande sporen aan de bedieningszijde moeten nog worden aangesloten. Op deze module bevindt zich een spoorweg museum waar een 50-tal stoom- diesel- en e-locs staan tentoongesteld. Vanaf de hoofdbaan kan dit via een enkelsporig baanvak bereikt worden.

De modules 21, 22, 23 en 24 zijn modules die zijn overgebleven van de oude modelbaan. Zij dienen nu als overgangssporen van mijn modelbaan naar de aangesloten modelbaan van derden.

De modules 15 en 16 vormen samen de keerlus/opstelsporen voor goederentreinen. De beide modules zijn achter de horizon geplaatst en zullen dan ook voor het publiek niet zichtbaar zijn.

De modules 17 en 18 vormen samen ook een keerlus met opstelsporen en deze wordt gebruikt voor de personentreinen. Deze modules zijn ook voor het publiek niet zichtbaar.

Module 10 en 11 vormen samen de vuilstortplaats met bijhorende inrij-, uitrij- en lossporen. Hierop zullen de Nederlandse VAM-wagons veelvuldig te zien zijn.

De hoofdbaan van de modelbaan zal voorzien worden van het door de MCNN zelf gebouwde bloksysteem. De neven sporen en zijlijnen zullen op handbediening rijden. Zo blijven er voor de baanbedieners nog vele rij- en rangeer bewegingen over.

Alle rechte modules hebben intussen een houten kist gekregen en worden op die manier goed bescherm tijdens transport en opslag. Tevens kan stof niet meer op de modules komen daar ze luchtdicht zijn afgesloten. De kisten zijn stapelbaar en staan op een van zwenkwielen voorzien onderstel.

De komende tijd zullen de 5 hoekmodules ook van dergelijke kisten worden voorzien. De transportkisten die bij de modules 21 t/m 24 horen zullen vernietigd worden en door multiplex kisten worden vervangen.

De bouw van de nieuwe modelbaan Denderend II vordert gestaag maar het zal nog wel enige tijd duren voordat de baan aan het publiek getoond zal worden.

Wordt vervolgd.