De nieuwe N-baan deel 4 (3 januari 2013)

Stand van zaken.

Intussen zijn alle 18 modules van rails voorzien, hier en daar moet er nog wat rails bijgelegd worden.

De keerlussen zijn iets aangepast, de scharnierverbindingen zijn vervangen door de boutverbindingen.
Module 16 en 18 hebben elk 4 poten gekregen en de modules 15 en 17 zweven zonder poten tussen de naastliggende modules. De combinatie van 2 modules was te zwaar om te tillen voor 1 persoon. Ook de geplande opstelsporen komen in een andere vorm te liggen. Binnen de keerlus sporen komen nu evenwijdig lopende opstelsporen. Op deze manier hoeft er niet elke keer gerangeerd of kopgemaakt te worden zoals eerst gepland was.

Het automatische bloksysteem is aangepast voor de N-baan, het gehele systeem is nu vast onder de modelbaan geplaatst en alle bedrading die nodig was voor het Märklin rijden met dit bloksysteem is verwijderd. Dat was niet meer nodig bij de N-baan. Het losse bloksysteem dat we voor de H0-baan gebruiken heeft wel de mogelijkheid om zowel wissel- als gelijkstroom te rijden. Rondom kerst 2012 hebben we de complete baan voor de eerste keer opgesteld en het bloksysteem getest. Na enkele dagen testen en aanpassen werkt het bloksysteem uitstekend en zijn we intussen hard aan het werk met het aansluiten van de overige bedrading.

Er zullen nog een paar bedieningspanelen gebouwd moeten worden, het landschap verder worden aangelegd, horizonpanelen zullen gemaakt moeten worden en we zijn bezig met het uitwerken van een verlichting systeem boven de modules. Dit moet eenvoudig worden, goed licht geven en niet opvallen. Nog heel wat te doen maar we gaan stug door. Wel is intussen de naam en het verhaal bij de modelbaan totaal gewijzigd. “Fichtenland” is de werknaam van de modelbaan. “Fichtenland” is een fictieve naam voor een onbekend land dat gelegen in West-Europa grenst aan Nederland, Duitsland, België en Luxemburg. We zijn druk bezig met het bedenken en uitwerken van het complete verhaal van de modelbaan “Fichtenland”. Zodra dit verhaal gereed is komt het ook op deze website te staan, Wordt vervolgd.

Wordt vervolgd.