Welkom op mijn website.

Welkom op mijn website.

Mijn naam is Willem en ik woon in Friesland.
De spoorwegen zijn mijn hobby, modelspoor, grootspoor, smalspoor en alles wat er mee te maken heeft. Al van af zeer jonge leeftijd ben ik met het spoor opgegroeid, een groot aantal van mijn jeugd jaren heb ik doorgebracht langs de spoorlijn. Mijn grootmoeder woonde aan de oostkant van station Assen waar ik de stoomtreinen nog heb voorbij zien rijden. Vandaar ook mijn liefde voor stoomtreinen, zowel grootspoor als in miniatuur.
Mijn favoriete schaal is spoor N (1:160).
Natuurlijk ben ik lid van een modelspoor club. Naast lid van de Modelspoor Club Noord Nederland en eigenaar van een modelbaan in de schaal N en van een aantal modelspoormodules in de schaal H0, bekleed ik bij de MCNN de functie van secretaris en redacteur van het clubblad “Het Peilglas”.
Met mijn schaal N modelspoorbaan heb ik op veel tentoonstellingen in Nederland, Duitsland en Zwitserland gestaan. In de toekomst hoop ik met mijn in aanbouw zijnde nieuwe N-modelbaan ook weer naar tentoonstellingen te gaan.

Naast modelspoor doe ik ook al een kleine 20 jaar wat met smalspoor.
Sinds najaar 2009 ben ik bestuurslid bij het Industrieel Smalspoor Museum in Erica waar ik o.a. PR en evenementen in mijn portefeuille heb zitten. Veel van mijn vrije tijd breng ik door op de veengronden en de Drentse heide waarvan er op ons museum veel aanwezig is. Ik kan het dan ook iedereen aanraden om als vrijwilliger bij één van de vele spoorwegmusea ( zowel groot- als smalspoor) in Nederland te gaan meewerken.
In de modelspoor en grootspoor wereld heb ik een groot aantal vrienden, kennissen en relaties in binnen- en buitenland.

Ik bezoek regelmatig de model- en grootspoor evenementen, waarbij ik vele foto’s en video-opnames maak. Sinds de val van de muur ben ik zeer regelmatig in Polen voor een weekje of paar dagen vakantie. Intussen heb ik daar een groot aantal bekenden en mijn collectie foto’s van Poolse stoomtreinritten is enorm, daarnaast heb ik in die jaren ook een dikke 150 uur video beelden in de kast staan die grotendeels zelf zijn gemaakt.

Maar het meest geniet ik van mijn kleinkinderen, daar maak ik zoveel mogelijk tijd voor vrij. Mijn kleinzoon is al zover dat ik hen rustig met mijn modeltreinen op de speelbaan in mijn werkkamer kan laten rijden. Het is echt genieten als ik zie dat hij geniet. Mijn kleindochter is nog te jong, maar ze heeft intussen meer belangstelling voor de draaiende wielen van speelgoedauto's dan voor poppen.
Ik hoop dan ook nog vele jaren met ze samen van alle mooie dingen te kunnen genieten.